top of page
Patrico Grande

FLAMENCO

Zaterdag 9 sept. / 19u (GRATIS)

Flamenco feria 9 sept - 1900.png
Thais-19.jpg
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

Thais Hernández (zang) is in Sant Boi del Llobregat geboren en groeide in Castelldefels op.

 

Thais Hernández begon haar zangcarrière op 21-jarige leeftijd in een rocierokoor dat haar onbewust naar flamenco leidde. Nadien specialiseert ze zich in de zang voor tablaos en werkt in o.a. volgende tablaos en zalen: Palacio del Flamenco in Barcelona, club Tarantos, Tablao City Hall, tablao Cordobés, Palau Dalmases, Casa Lola. Bij die optredens werkt ze met o.a. dansers en danseressen Jose Manuel Alvarez, Karime Amaya, José Maldonado, Mónica Fernández en Pol Vaquero samen. Ze treedt ook in andere Spaanse steden op: Madrid (Las Carboneras), Granada (Cueva los Tarantos) en Almería (tablao la Soleá).

In 2016 behaalt ze de derde prijs op de nationale flamenco zangwedstrijd in Manlleu.

Vanaf dan volgen de projecten zich op: internationaal zangfestival el Melón de Oro, spektakel ‘Las sin sombrero 2018’, ‘Las Cervantas 2019’ met een choreografie van Mónica Fernández, ‘Picasso et ses femmes’ geproduceerd en gechoreografeerd door María Dolores Ros en Javier Latorre, ‘El Café cantante’ met het nationaal ballet van Cuba, ‘Ópera y Flamenco’ waarbij ze soliste is met beroemde operazangers zoals Oscar Marín of Facundo Muñoz. Bovendien werkt ze ook samen met Rafael Amargo en Juan Gomez Chicuelo. 

Ze is terug te vinden in opnames zoals D ́kantaka, Patriarcas de la Rumba, Sabor de Gracia, ‘Sabor a Peret’, ‘25 años’ met Sicus Carbonell, Same Rey van de Gipsy Kings, ‘Or Verd’ samen met Rosalía en op het nummer ‘Puerto Ginesta’ (een farruca) uit het album van Rafael Fernández in 2022.

Ze neemt deel aan de documentaire van Carles Bosch ‘Petitet’, die de Gaudí-prijs won voor de beste documentaire en waarvan de laatste scène - waarin ze het nummer ‘Pensant en tu’ van Peret zingt met de begeleiding van het symfonieorkest van het Liceu - in het Gran Teatre del Liceu in Barcelona opgenomen wordt. Ze werkt samen met artiesten zoals Lucrecia, Joan Albert Amargós, Carles Benavent, Pedro el Granaino, Kitflus. Ze gaat op tournee naar Nieuw-Zeeland voor de promotie van het album van gitarist Paul Bousader (‘Tierra y mar’) in 2018 en naar Mexico met drummer Lito Mánez en bailaora (flamenco danseres) Triana Maciel in 2020. In 2019 neemt ze deel aan de voorstelling van het album Uña y Carne van gitarist Juan Gomez ‘Chicuelo’ te Reus (Tarragona). In 2020 zingt ze binnen het nu nog succesvolle project Chano Dominguez & Taller de Musics ensemble in verschillende theaters en jazzfestivals - Teatro Coliseum, Cadiz Jazz Festival, Begur Jazz Festival. Ze behaalde een diploma in hogere muziekstudies met een specialisatie in flamenco. Ze doceert flamencozang aan de Taller de Musics en combineert het onderwijs met haar zangcarrière. Recent heeft ze bovendien haar muzikale vaardigheden aangescherpt en is begonnen met componeren voor verschillende projecten - waarvoor ze de tekst schrijft - die ze produceert. Ze brengt twee flamenco popsongs uit. Ze werkt o.a. met producers Rafael Fernández en Jack Chacataga samen.

Inés Rubio Alonso 3 (1).jpg
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
zoom 049.jpg

Patricio Grande (gitaar) start zijn gitaarstudies op 7-jarige leeftijd. Woonachtig in Brussel, hij volgt flamencolessen bij Antonio Segura en masterclasses bij gitaristen zoals Gerardo Nuñez, Camarón de Pitita, Manolo Franco, Paco Fernández en Scott Tenant. Zijn professionele carrière brengt hem naar de meeste theaters, concertzalen en festivals in België, maar ook in het buitenland, n.a.v. talrijke projecten met Spaanse, Belgische en Franse artiesten. 

Zijn muzikale wereld toont respect voor de traditie, maar laat ook ruimte voor zijn eigen creativiteit.

  • Facebook

Inés Rubio is een van de Spaanse danseressen met het langste curriculum vitae van de nationale en internationale  scène.

 

Ze groeide op in de wijk van Sant Josep Obrer (hoofdstad van Baix Camp) en leerde te dansen met de vooraanstaande danser Jaime Cala de Jerez. ‘Ik was zeer gelukkig want Jaime leerde mij de roots van flamenco, wat meestal niet gebeurt op academies...’, licht Inés toe.

 

Nadien vestigt ze zich in Sevilla en wijdt zich met hart en ziel aan flamenco. ‘Ik identificeer me met de oorspronkelijke en klassieke flamenco en dans altijd wat ik voel.’ Ze werkt samen met gerenommeerde artiesten zoals Enrique el Extremeño, ondertussen haar schoonvader geworden daar ze trouwde met Antonio Santiago Ñoño, gitarist van Farruquito. Ze treedt ook op o.a. met beroemde bailaor Jesús Carmona, Belén López, Juan José Amador en José Mercé.

De rondreis met Enrique el Extremeño brengt haar naar Japan voor 14 voorstellingen en ook naar Rusland. 

Zanger Antonio Carmona van de groep Ketama en zoon van gitarist Juan Habichuela maakte haar het opvallendste compliment na een voorstelling in Madrid: ‘je danst net zoals ik het graag heb. Ik was ontroerd omdat die woorden van zo’n flamenco-artiest kwamen.’

 

Inés Rubio werd daarenboven tweemaal onderscheiden met de nationale prijzen ‘Villa de Guillena’ en ‘Aniya la Gitana’ in Ronda. Ze haalde ook de halve finale op het internationaal festival ‘Cante de Las Minas’ en is één van de zes geselecteerden op meer dan honderd dansers op een andere wedstrijd. 

8 - 9  SEPT

2023

Koningin Astridplein

1090 Jette

Rond de Feria Flamenca

Officiële website Feria flamenca

bottom of page