top of page
Antonio Segura

FLAMENCO

Zaterdag 9 sept. / 20.30u (GRATiS)

Flamenco feria 9 sept - 2030 (1).png
  • Youtube
  • Instagram
  • Facebook
117386231_1452825438439843_8819865969129116754_n.jpg

Lucas El Luco komt van Tarbes en maakt deel uit van de nieuwe generatie flamencodansers. Zijn stijl verenigt dynamisme, virtuositeit, artistieke intelligentie en creativiteit.

Van jongs af aan leert hij van bekende namen: Manolo Marín, Saray de Los Reyes, Manuel Liñán, Jesús Carmona, Ramón Martínez, Alicia Márquez, Juan De Los Reyes, Juan De Los Reyes, Miguel Ángel ‘El Rubio’, José Manuel ‘El Oruco’, Juan Antonio Fernández ‘Barullo’, Luis Peña of Pepe Torres. Hij krijgt een beurs om naar de stichting Cristina Hereen te gaan en er met o.a. Javier Bajó, Milagros Menjibar, Manuela Barrios, Luisa Palicio te studeren. Hij volgt ook les bij de familie ‘Faruquito’.

Zijn eerste tablao dateert van 2016 en vond in Tarbes plaats, waarbij hij het publiek fascineert door zijn dynamisme en generositeit.

Sindsdien deelt Lucas zijn energie, vuur, jeugdigheid, eenvoud en passie met een ontroerd publiek. Door zijn hard werken, doorzettingsvermogen en hartstocht krijgt hij vanaf oktober 2017 de kans om binnen de prestigieuze Peña flamenca ‘Torre Macarena’ van Sevilla en ‘Casa De La Memoria’ te dansen.

Lucas El Luco treedt ook op in tablaos met sterren zoals Manuela Rios, Maribel Ramos, Marina Valiente, Yolanda Osuna, evenals Saray en Lole De Los Reyes, en dit zowel in Spanje, Frankrijk als België.

 

Lucas haalde de 1e prijs op de internationale danswedstrijd van Jerez de La Frontera in de categorie jonge professionele solist (18-25 jaar) evenals de speciale prijs ‘Tablao Flamenco El Arenal’. Hij behaalde ook de finale van het Spaanse tv-programma ‘Tierra de Talento’. 

 

In november 2019 stelt hij zijn eerste spektakel, Recuerdo, op het 32ste Iberisch-Andalusisch festival van Tarbes en Bigorre, mise-en-scène en choreografie van LUCAS EL LUCO.

Lucas el Luco heeft ons tweemaal vereerd door bij Casa Veronica (Brussel) op te treden samen met Antonio Segura en José Ligero. 

Kuky Santiago begint reeds op 3 jaar te dansen. Hij is een stijl- en karaktervolle en bailaor (flamencodanser) en treedt reeds op 6-jarige leeftijd in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel op. Doorheen zijn carrière heeft hij gedanst op o.a. Nederlandse, Franse, Duitse, Engelse, Mexicaanse, Arabische, Canadese of Russische podia. Kuky Santiago verzamelt eerste prijzen op danswedstrijden in Cádiz en Antwerpen. Hij neemt deel aan een heleboel artistieke projecten waarbij hij zijn kunst en dansstijl in vrijwel de helft van de wereld laat zien. Sinds zijn aankomst in Cádiz op 20-jarige leeftijd treedt hij voortdurend op en wordt nu beschouwd als een van de beste jonge bailaores van de stad.

Opleiding is nauw verbonden met zijn artistieke evolutie en daarom gaat hij zich in Sevilla vestigen om met de familie Farruco en Juan de los Reyes te studeren.

Kuky Santiago danst binnen het spektakel ‘Toma Castaña’ opgedragen aan Cádiz en het spektakel ‘Maera Vieja’ waarmee hij tot in Costa Rica trekt. Bovendien neemt hij deel aan het festival van Cosquín met het dansgezelschap van Joaquín Linera ‘El niño de la Leo’ en aan het festival van wereldmuziek in Gwangju en Seoel (Zuid-Korea).

278114742_10226672439387804_1722584761396720347_n.jpg

Kuky Santiago danste met bekende artiesten zoals Luis de la Carrasca, David Palomar, Chiquetete, Arcangel, Mariana Cornejo en el ‘Cascarilla de Cádiz’.

Zijn dansstijl is zuiver, vol nuances en kracht. Op het podium vergeet deze bailaor de bestaande dansvormen en wil de pracht van flamenco laten zien. Kuky Santiago weet zijn gevoelens in elke golpe over te brengen en verenigt de zuivere flamenco met nieuwe waarden van de flamencokunst. Daar hij met verschillende groepen werkt, kan hij gebruik maken van eender welke cuadro de cante, waarbij zijn esthetische dans de cante en de toque voortdurend nieuw leven inblaast. Zijn elegante en verfijnde braceo  verzachten zijn virtuoze voeten, spannende zapateados en perfecte remates. De kritieken zijn altijd lovend over Kuky Santiago, die bovendien het publiek nooit onverschillig laat. In 2019 richt hij zijn eigen dansgezelschap op voor zijn spektakel ‘Donde sea... pero contigo!’.

In 2021 danst hij binnen het dansgezelschap Melchior Campos die zijn eerste soloalbum - ‘De Sal y de Espuma’ - uitbrengt.

www.lonuestro-flamenco.com

  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
Juan Granados

JUAN MANUEL GRANADOS CALLE (flamencozanger) 

De zigeuner Juan Manuel Granados Calle is als flamencozanger gekend onder de naam Juan Granados. Hij is geboren op 1 januari 1976 te Jerez de la Frontera (Cádiz) en groeide in de wijk van Plazuela op, vandaar zijn interesse voor flamenco. Op 8-jarige leeftijd  begint hij flamencogitaar te studeren op de muziekschool Joaquín Villatoro de Jerez in de klas van Pepe Moreno. Gedurende deze 4 jaar op de muziekschool besefte hij dat hij naast gitaar ook flamencozang graag zou willen leren. De gitaar is de leidraad geworden om kennis te maken met het zingen. Tegelijkertijd volgt hij gitaarlessen aan de gitaaracademie van Manuel Lozano ‘el Carbonero’.

 

Zijn eerste optreden vond in 1986 plaats n.a.v. het feest van de maagdelijke geboorte in AAVV Torresoto. Reeds op 10-jaarige leeftijd treedt hij op enkel met een gitaar die zijn stem begeleidt. 

  • Facebook
received_795176832182117.jpeg
  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube

Antonio Segura is afkomstig uit Sevilla. Hij ontdekt de gitaar op 11-jarige leeftijd en studeert met verschillende grote flamencomeesters: Isidoro Carmona, Mario Escudero, Pedro Escalona en Rafael Moreno.

Hij componeert en arrangeert muziek voor het album van de groep Macande en neemt deel aan talrijke internationale rondreizen waarbij hij ook andere muzikale culturen zoals jazz en Oosterse muziek leert kennen.

Hij wordt uitgenodigd door de grootste Belgische festivals: Gentse Feesten, Couleur Café, Sfinx, Belga Jazz Festival (Paleis voor Schone Kunsten), Brussels Summer Festival, Fêtes de Wallonie, Francofolies in Spa, Jazz Marathon (Grote Markt), BIG Festival (Brussel), Festival Flamenco Bozar, Antwerpen Guitar Festival…  

Tussen 1992 en 1994 volgt hij lessen aan de Antwerpse Jazzstudio, waar hij harmonie, muziektheorie en arrangement studeert. Hij componeerde muziek voor verschillende toneelstukken en kortfilms, documentaires en langspeelfilms. Hij treedt op met Leonardo Amuedo, Michel Hatzigeorgiu, Nicolas Fiszman, Sara Sánchez, José Rapico, Alaa Zouiten, Marwan Fakir, Camarón de Pitita, Sandip Banerjee, Juan Pablo Dobal, Nono García, Chano Domínguez, Manu Hermia, Olivier Bodson, Rafael Habichuela, Ani Cali, Emilio Maya …

Hij geeft al 30 jaar les in verschillende instellingen: Franstalig Koninklijk Conservatorium Brussel (Ritmes en flamencoritmes), AKDT, school voor flamencogitaar La Bodega, IMEP in Namen en Muziekpublique. Daarenboven geeft hij veel masterclasses en stages.

 

Hij treedt momenteel regelmatig op met zijn project OLEO (met Serge Dacosse en François Taillefer) en een album is gepland voor 2023.

Antonio Segura wordt gesponsord door het snarenmerk Savarez en speelt op gitaren van Roland Pauwels en Juan Miguel Carmona.

8 - 9  SEPT

2023

Koningin Astridplein

1090 Jette

Rond de Feria Flamenca

Officiële website Feria flamenca

bottom of page